Anyúúúú, hova megyünk?

 2009.11.04. 12:12

- Az aluljáróba, kisfiam.
- De anyúúú, én nem akarok megint az aluljáróba menni!
- Ott fogsz szépen csücsülni az ölemben, majd éneklek neked, az emberek meg pénzt adnak nekünk.
- De ott olyan hideg van és annyi ember, nem szeretek ott ülni. Meg unalmas is, nem tudok játszani.
- Kevinke, tudod, apád milyen, és ha józanul jön haza, biztos elver mindkettőnket.

Szóval a pestieknek biztos feltűnt már, ha tömegközlekednek, valahol biztos belebotlanak olyan koldusokba, akik a kisgyerekükkel a karján koldulnak, akár nyár van, akár tél, még a legnagyobb fagyban is képesek kint ülni. A legrosszabb, amikor ehhez még énekelnek is, mert a) anyu (?) nem tudja a szöveget pontosan, ezért kicsit átkölti; b) annyira borzalmasan falsul énekli, hogy az a csöppet is jóérzésű embert (az utasok kb. 90%-a) sérti.

Kérdéseim: ha koldus, akkor hogy tudja eltartani a gyereket? Ez esetben hol van a rendőrség és a gyámügy? Ha valaki nem tud gyereket felnevelni, akkor a gyereknek nincs ott helye. Vagy azért nem vették el tőle, mert el tudja tartani? Akkor mi a fenéért koldul?

Akárhogy is forgatom, egyszerűen az jön ki, hogy az ilyen szülő veszélyes a gyerekre, el kell venni tőle. 2 dolog miatt is. Az egyik, hogy veszélyezteti gyereket, mert kockára teszi az egészségét, a másik, hogy teljesen rossz értékrendet alakít ki a gyerekben, mert mit lát? A pénz kéregetéssel terem, és nem munkával. Nem fogja ismerni azt a szót, hogy dolgozni, vagy azt fogja hinni, hogy ez is munka, a hazudozás, lopás, csalás, utcai bűnözés (a pénzt biztos kocsma-hitelre és játékgép-adókra fogja behajtani a lokális adóhatóság, az Apu(h)), koldulás, markecolás (100-asért a kesztyű). Ilyenkor vajon ebédszünet van a romavédőknél és a hatóságoknál? Ki fogja megvédeni a cigány gyerekeket és nőket (háháhá, LOL, ez utóbbiak beszéljenek Csernussal)?

Suna-sunárum, ezek a koldusok egy viharvert kacsapöcsöt sem érdemelnek, nem hogy a mi keservesen megkeresett adóforintjainkat. Egyszer talán majd felteszem nekik a kérdést, mégis csak érdekesebb halálnem, mint kiírni Harlem közepén egy táblára, hogy "utálom a niggereket".

Címkék: koldus ember hatóság aljas gyerekkel töketlen

A bejegyzés trackback címe:

https://monddmibant.blog.hu/api/trackback/id/tr451498114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kartal (rezervált) 2009.11.04. 23:08:37

Jó volt az a film. :)
Kölcsön vehetem a posztot?

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2009.11.04. 23:47:51

@Kartal (a dühös): Aha, vigyed, de ne vidd messzire :). Amúgy hova kell?

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2009.11.06. 11:46:23

@Kartal (a dühös): Uhhh, igazából nem szeretnék ilyenbe belefolyni. Ez nem cigánybűnözés, ez egyszerűen embertelen bánásmód egy gyerekkel. Netán nővel, bár ő meg magának köszönheti a hülyeséget, ha akarna, felállhatna és elmehetne messzire, csak bátorság kellene hozzá és gerinc, de ha neki jó így, és a gyerek sem érdekli, hááát, lelke rajta, csak akkor az se érdekelje, ha elveszik tőle. Ja, hogy a segélyhez kellett? Máris lehet vinni a példát Molnár Oszkár állításához.

Visszaolvasva az egész úgy jön le, hogy jobbos vagyok, meg szélsőséges, pedig ez nem igaz. Nem szeretem a szélsőségeseket, annyira az indulataik vezérlik őket, hogy nagyon könnyű őket megvezetni. A fanatizmus vakká és butává tesz.

Kartal (rezervált) 2009.11.11. 16:26:17

@pszicho pete: A szélsőségesekre azt is mondják előítéletesek, és most Te is az vagy. Ráadásul pont a szélsőségesekkel szemben :D

"ez egyszerűen embertelen bánásmód egy gyerekkel" - egyébként a cigányokra ez alapvetően jellemző, és ezt sajnos tények alapján mondom, nem hit és előítélet alapján.

Visszaolvasva nekem nem úgy jön le, hogy szélsőséges vagy, hanem úgy, hogy igyekszel a valóságot megragadni, ráadásul ezt ideológiától függetlenül teszed.

kicsi bogár 2010.06.18. 08:02:50

Soha nem értettem, hogy hol a gyám-ügyis, miért nem veszik el a gyerekeket tőlük, hisz veszélyeztetve vannak, így nőnek fel az utcán, aztán nagyobb korukban lopnak, csavarognak, drogoznak, lezüllenek stb. Nem értem!!!
süti beállítások módosítása