A néma tömeg

 2009.09.29. 00:11

Ez a téma elég sok dologhoz kapcsolódik. A lényege: senki nem tesz semmit. Lapulnak, és azt várják, hogy valaki lépjen, hogy megmondja, hogy segítsen, hogy megoldja. Sajnos a magyar nép erre lett idomítva, hogy azt kell csinálni, amit mondanak. Ne cselekedj, ne gondolkodj, azt csak bízd ránk, majd mi megmondjuk, mit csinálj, és mit gondolj a dolgokról. Ez látszik a politikában, látszik a rendőrségen, látszik a tömegközlekedésen, az élet szinte minden területén, ahol mi magunk tudnánk tenni valamit a saját sorsunk megjobbításáért, mégis mástól várjuk a segítséget. Nyugdíjasok, munkanélküliek, segélyből élők, betegek, vannak ám sokan. A rendszer eleve nem azt támogatja, hogy egy munkanélküli mielőbb találjon állást és hasznos tagja legyen a társadalomnak. Nem a megelőzésre épít, hanem a betegségek kezelésére (egy orvos barátom szavaival élve: betegségügy van ma egészségügy helyett). A sort lehetne folytatni,de fölösleges. Ha ezeknek a heréknek (a társadalom eltartottjainak) a juttatásait megnyírbálják, rögtön jön valami félhülye, aki elkezd óbégatni érte, és rögtön akad valaki, akinek érdekében áll emögé az ostoba élősdi mögé állni (igazából annyira nem is ostoba, a saját érdekeiért egész jól tud kapálózni, csak a közösség érdekeiért nem tesz semmit).

Szóval, ül a félhülye és behülyített nép a tömegközlekedésen, és felszáll valaki, aki hangosan óbégat és zaklatja a népet. Kicsit nagyobb darab is, persze, mert ezek olyanok, vagy ha nem, akkor legalább 3-4 gyökér áll össze. Nekem senki ne mondja, hogy ez így jó, és senkit nem zavarnak, meg hagyjuk élni, mert ő sem hagy bennünket élni. Rá is lehet szólni, e jó esetben a pofánkba röhög, rossz esetben még ő lesz vérig sértve, hogy zaklatjuk. Volt már olyan esetem, hogy a metrón néhány srác hallgatta a zenét a telefonból (igen, a vesszőparipám), és amikor rájuk szóltam, azt mondták, hogy egyedül engem zavar, mert más nem jött oda. Miért, barátom, megkérdeztél mindenkit, és azt mondták, hogy nem zavarja őket? Honnan tudod, ha nem kérdezted meg? (Az másik kérdés, hogy én honnan tudom, hogy másokat zavar, mivel én sem kérdeztem meg.) Kedves Emberek, nagy betűvel: ha valami zavar, miért nem léptek? Miért azt várjátok, hogy én menjek oda, és cselekedjek helyettetek? Miért nem tesztek valamit a saját érdeketekben? Nem lehetek ott mindenhol, és sok dolgot én sem merek megtenni, pláne ha senki nem áll mögém az ilyen dolgokban. Inkább ültök a helyeteken, és elkönyvelitek, hogy a másik maga a sátán, csak azért, mert nem volt aki rászóljon és megnevelje, és nem érezte azt, hogy ő itt most egy csomó embert magára haragított ezzel az utolsó, mocskos, egoista hozzáállással. Maradandó élmény volt számomra, amikor a metrón kb. 2 állomást utaztam végig annó egy frissen behugyozott hajléktalannal. Nem hiszem, hogy a kedves olvasó el tudja képzelni, milyen büdös volt, hacsak nem utazott ő is ugyanazzal a metróval. 2 állomás. Egy idősebb fószer elunta végül, és kikísérte. Bátrabb volt mindannyiunknál, az akkori önmagamnál meg aztán fényévekkel. Iszonyúan belelapultam a tömegbe, és valahol lent bennem volt, hogy magam oldjam meg, de a hang csak hang maradt, nem vált tetté. Ez az én szégyenem, nem valakié, aki nem tett semmit. Ha magadban azt mondod, hogy miért nem tesz már valaki valamit, akkor nézz magadra: te is valaki vagy, és te semmit sem tettél önmagadért, miért várod el mástól, hogy érted bármit is megtegyen? Megérdemled? Szerintem igen, én is megérdemeltem a csontig hatoló húgyszagot.

Szóval, kedves emberek, mondjátok el nekem, nem éreznétek magatokat jobban, ha végre egy bátor ember, aki számotokra nehezen elképzelhető küzdelemben legyűrte önmagát és a tettek fennsíkjára lépett végre, hogy leszállítson egy oda nem illő embert, vagy rászóljon egy mobiltuctuc-os kisköcsögre/kispicsára, szóval ha emellé az ember mellé odaállnátok, és ti is elküldenétek anyukájuk belső szerveibe őket? Gyerekek, maradhattok, de ezen a buszon utazik egy közösség, aki nem folklór előadást hallgatni szállt fel, meg nem holmi eau de homeless (pour homme-less) parfümötszagolni, egyenese a "gyártótól". Szóval emeljétek fel a seggeteket, és nem állam bácsi nyakán lógni és nem mástól várni a megoldást, hanem igenis megdolgozni azért (minden értelemben), hogy jobb legyen nektek. Jah, és segítek: ha a közösségnek jobb lesz, higgyétek el, nektek is jobb lesz. Kezeljétek befeketetésként a jövőbe.

Most pedig vissza dolgozni...

Címkék: tömeg impotens

A bejegyzés trackback címe:

https://monddmibant.blog.hu/api/trackback/id/tr511414476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veronikamama 2009.09.29. 07:39:19

Megtettem. Szóltam. Válasz, kuss vén kurva, megba..m anyádat is, lehajigállak a buszról.Néma csend kussban mindenki.
Hangos zenehallgatás, vagy légyszi állj fel egy kismamának kellene az ülőhely, netán idősebbnek. Fogd be a pofádat büdös kurva, mit képzelsz, nem vagy az anyám, hogy dirigáljál, itt rontod a levegőt, a temető meg üres, továbbra is néma csend, mindekinek valami érdekes látnivalója akadt a buszablakon kivül. Örültem, hogy nem vágtak pofán. Na ennyit erről.Azaz tudnám még sorolni...

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2009.09.29. 20:58:37

Huhhh, azt hiszem, kicsit félre ment a kezem az írás során. A lényege az lett volna, ha már egyszer valaki veszi a bátorságot, hogy egy oda nem illő elemet megregulázzon, vagy legalábbis felvilágosítson tettének helytelenségéről, akkor az lenne a minimum, hogy odaállnánk a háta mögé, hogy a rohadék ugyan azt érezze, amit az az ember, aki rászólt: nincs egyedül (nyilván a rohadék azt érzi, hogy a rászóló nincs egyedül, míg a rászóló is azt érzi, hogy ő maga nincs egyedül).

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2009.09.29. 21:00:38

Természetesen az lenne a legjobb, ha önszerveződő kis körök alakulnának állampolgárokból, akik közös fellépéssel oldják meg a közlekedés emberi tényezőbeli problémáit.

Kartal (rezervált) 2009.10.24. 19:00:59

Tom Bobb rebesgetett valami hasonlót. Ő sem híve az erőszaknak, csak megtermett bátor magyar emberekkel szeretne sétálgatni Pest különböző kerületeiben...

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2009.10.24. 19:22:10

@Kartal (a dühös): Ha nem császkálnának megtermett, hangos, pofátlan nem-magyar emberek hasonlóü módon, szerintem ez sem lenne. Egyszerűen a rendőrség munkáját is az állampolgárnak kell átvenni lassan, mert azok meg nem csinálnak semmit. Kíváncsi lennék, egy busz után futó nyugdíjast vajon képesek lennének-e lefutni.

Kartal (rezervált) 2009.10.30. 21:05:26

"a rendőrség munkáját is az állampolgárnak kell átvenni lassan, mert azok meg nem csinálnak semmit." - dehogynem. Nézd meg ezt:
vastagbor.blog.hu/2009/07/05/a_nap_kepe_20090641

zagyvai 2010.02.17. 23:35:57

ahhoz hogy megváltozzon a "világ" először magunknak kell megváltoznunk. rá kell vennünk magunkat h felálljunk, még akkor is ha kényelmesebb ülve maradni.
süti beállítások módosítása